Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
masło
Farsz:
bułka czerstwa 1 sztuka
wątróbka drobiowa 20 dag
jaja 2 sztuki
mleko 100 ml
koperek 1/2 pęczek
masło 2 łyzki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany wątróbką

Kurczaka oczyszczamy, nacieramy przyprawami. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, mielimy razem z wątróbką. Dodajemy posiekany koperek, żółtka, masło, przyprawy. Łączymy farsz z ubitą pianą z białek. Farszem nadziewamy kurczaka, spinamy i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak