Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jabłkowo-waniliowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1/2
wanilia 1/2laski
mleko modyfikowane 1/2szkl
mąka ziemniaczana 2łyżeczki
żółtko jajek
glukoza 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: krem jabłkowo-waniliowy

Zagotować wodę z wanilią.Wrzucić pokrojone jabłko i gotować do miękkości.Zestawić z ognia.Zmiksować,dodać żółtko i glukozę.W zimnym mleku rozpuścić mąkę.Masę jabłkową podgrzać i wlać mleko intensywnie mieszając.Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.06.2011 18:58
smaczny deser
goofy9 05.06.2011 16:46
uwielbiam takie kremy do deserów
Ela20 04.05.2011 13:11
muszę wypróbowac
Allice 19.04.2011 20:34
pycha
Allice 19.04.2011 20:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak