Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty

Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, \"roztrzepujemy\" i wrzucamy do miski. Małą cebulkę obieramy, myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulkę i marchewkę dodajemy do kapusty, posypujemy pieprzem i cukrem, polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Surówkę najlepiej przygotować kilka godzin przed spożyciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ulaaa 18.01.2013 11:30
bardzo dobra;)
indi 11.08.2011 10:20
też taką robię tyle że czasami dodaje starte jabłko :)
m1monika 29.12.2010 20:54
samo zdrowie!!!
Natalia/tubisiek 23.12.2010 08:07
bardzo fajna!
Justyna70 20.12.2010 21:32
zgadzam się!
Emilia22 04.12.2010 10:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak