Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące kanapki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
żółty ser 8 plastrów
pieczarki 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Bazylia suszona Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące kanapki

Chleb tostowy powinien mieć standardowe wymiary, czyli 9cmx9cm. Plasterki sera powinny mieć wymiary 7cmx7cm. Każdą z czterech kanapek komponujemy następująco układając po kolei:
- kromka chleba tostowego
- plaster żółtego sera
- ćwiartka pieczarki pokrojona w cienkie plastry
- pół ząbka czosnku pokrojonego w cienkie plasterki
- ulubione przyprawy, np. bazylia
- plaster żółtego sera
- kromka chleba tostowego
Takie dwie kanapki wkładamy do opiekacza i trzymamy kilka minut. Potem opiekamy kolejną porcję. Podajemy z keczupem lub pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 22.12.2010 17:43
fajny pomysł
Justyna70 20.12.2010 21:32
fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak