Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowa strucla

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
mleko ciepłe 250 ml
cukier 10 dag
mąka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
masło 10 dag
sól szczypta
skórka z cytryny 1 sztuka
pomarańcza kandyzowana 15 dag
ser biały 20 dag
polewa biała
wiórki czekoladowe do dekoracj

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowa strucla

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku. Z mąki, jaja, masła, soli i zaczyny drożdżowego wyrabiamy ciasto. Dodajemy skórkę cytrynową i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy pomarańczę kandyzowaną, Formujemy podłużną struclę, przekładamy do foremki do wyrośnięcia. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Przekrawamy na 2 części i przekładamy masą serową. Rozpuszczamy polewę i polewamy na struclę, posypujemy wiórkami,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.07.2012 10:49
mniam
jeanette_v 29.02.2012 21:01
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak