Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa bez kości 2 kg
sól
pieprz
mąka 1/2 kg
Majeranek suszony Prymat
żółtko jajek 1 sztuka
sezam 1 łyżka
drożdże 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście

Mięso nacieramy przyprawami. Pieczemy w temp. 180 stopni przez 2 godziny. Mąkę mieszamy z drożdżami, solą, majerankiem. Dodajemy około 350 ml wody i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i zawijamy w nie przestudzoną szynkę. Smarujemy żółtkiem, posypujemy sezamem i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy 40 minut w wysokiem temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 28.07.2011 12:31
fajny przepis
Małgorzata113 04.12.2010 09:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak