Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo ostre ogórki w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
sól 3,5 łyżki
pieprz 2 łyżki
chili 2 łyżeczki
czosnek 1 główka
olej 6 łyżek
ocet 1 szkl
cukier 1\\2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo ostre ogórki w słoikach

Ogórków nie obieramy, kroimy je w ćwiartki, posypujemy solą i pieprzem, odstawiamy na dobę. Sok który powstał z ogórków wylewamy, ogórki zaś posypujemy chili i dodajemy zmiażdżony czosnek, wszystko dokładnie mieszamy. Zagotowanym, gorącym olejem zalewamy ogórki. Mieszamy i odstawiamy na 5godzin. Przygotowujemy słoiki, myjemy je i wycieramy do sucha. Słoiki napełniamy ogórkami z zalewą. Pasteryzujemy przez 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak