Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe babeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
cukier 15 dag
mąka 5 dag
mąka ziemniaczana 5 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat odrobina
truskawki 1/2 kg
masa mascarpone 30 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
likier malinowy 1 łyżka
świeża melisa do dekoracji
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe babeczki

Żółtka roztrzepać z 2 łyżkami ciepłej wody, stopniowo dodawać cukier i utrzeć na krem. Białka ubijamy i łączymy z kremem. Obie mąki przesiewamy łączymy z kremem jajecznym. Foremki na babeczki natłuszczamy i oprószamy mąką, napełniamy ciastem, pieczemy 15 minut. Studzimy.
Żelatynę namaczamy, truskawki podzielić na ćwiartki. Ser, likier oraz oba cukry ucieramy na gładka masę, dodajemy żelatynę i napełniamy kremem babeczki, dekorujemy truskawkami (obficie).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak