Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miesa mileonego 1 kg
białej kapusty 70 dag
kaszy manny
jajko
sól do smaku
cebule 2
mąka do obtaczania
tłuszcz do smażenia
kostki rosołowe 2
przecier pomidorowy 1 mały
ketchup 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapuste oczyszczamy z wierzchnich liści,cebulę obieramy,Kapustę i cebulę kroimy w bardzo mała kostkę.Warzywa zagniatamy z mięsem kaszą jajkami i przyprawami na jednolitą masę.Formujemy gołąbki obtaczamy w mące obsmażamy na tłuszczu.Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2 szkl.goracej wody.dodajemy przecier pomidorowy,ketchup,dokładnie mieszamy i chwilę gotujemy.Gołąbki wkładamy do sosu i gotujemy ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak