Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisz z fetą i pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
masło 1/2 kost.
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 1/2 małego
jajko 2 szt.
oliwa 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 15-20 szt.
płatki migdałowe 2 łyżki
sól, pieprz
feta 1 szt.
cukinia 1 szt.
papryka 1 szt.
cebula 1 szt.
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kisz z fetą i pomidorami

mąkę zagnieść z masłem i 3 łyżkami wody,wstawić na 20min.do lodówki,rozwałkować,wylepić formę do tarty tak by powstał brzeg,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.piec 10min.w międzyczasie przygotować farsz cukinię umyć(nie obierać)pokroić w kostkę,podobnie cebulę,paprykę i czosnek drobno posiekać wszystko podsmażyć na oliwie 10min.mieszając,jogurt zmiksować z jajkami,solą,pieprzem i ziołami,warzywa wyłożyć na podpieczone ciasto,zalać masą jogurtowo-jajeczną,wkruszyć fetę,w nadzienie wgnieść pomidorki koktajlowe,posypać po wierzchu płatkami migdałowymi,piec w temp.180st.20-25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 08.09.2013 17:56
ciekawy pomysł
Motorek 21.02.2012 10:08
pycha
Jaheira11 06.08.2011 10:21
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak