Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka arabska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielony groszek 1 puszka
ryż 2 szkl.
rodzynki 1 szkl.
migdały 1 szkl.
pieczony kurczak 30 dag
pomarańcze 2 szt.
siekany koperek 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka arabska

Ryż ugotować,wystudzić.Migdały sparzyć,obrać ze skórki,pokroić na spore kawałki.Mięso kurczaka pokroić w kostkę.Rodzynki zalać gorącą wodą,odstawić na 3 minuty.Odcedzić.Groszek odsączyć.Pomarańcze obrać,podzielić na cząstki,zdjąć błonkę,każdą cząstkę pokroić na cienkie plasterki.Sok,który wypłynie podczas krojenia,zlać do miseczki,dodać oliwę,sok z cytryny,sól i pieprz do smaku.Ubić na jednolity sos.Wszystkie składniki wymieszać,wstawić do lodówki na dwie godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 04.01.2013 14:27
Ciekawy dobór składników- dla mnie coś nowego.
Krystyna32 15.01.2011 09:33
polecam, smaczne
aga130982 06.01.2011 13:42
mniam
Tahitha 06.01.2011 10:13
Ciekawy przepis. Szkoda, ze nie ma zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak