Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNE CIASTO CAPPUCINO

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 6
cukier 1 szkl.
mąka tortowa 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
suchy mak 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Masa budyniowa:
cukier 1/2 szkl.
mąka tortowa 4 łyżki
mleko 1/2 l
masło roślinne 1/2
masło extra 1/2 kostki
cukier 2 łyżki
śmietanfixy 3 opakowania
kremówka 1/2 l.
wiórki czekoladowe
cappuccino orzechowe 2 łyżki
cappuccino orzechowe 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNE CIASTO CAPPUCINO

BISZKOPT: Jajka zmiksować z cukrem, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, kawę oraz mak. Upiec biszkopt.
MASA BUDYNIOWA: Z mleka, cukru, kawy rozpuszczalnej oraz mąki tortowej ugotować budyń. Ostudzić, następnie zimny połączyć z masłem roślinnym i masłem extra. Masę wyłożyć na ostudzony biszkopt.
BITA ŚMIETANA: Kremówkę ubić z cukrem i śmietanfixami. Wyłożyć na masę budyniową. Wierzch polecam posypać wiórkami czekoladowymi. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 29.10.2011 13:17
pycha
Kopiko1983 27.02.2011 19:52
Pyszne ciacho!
kuklik 31.12.2010 12:22
jak najszybciej wypróbuję
mala2021 17.12.2010 11:54
super
Katarzyna156 09.12.2010 11:20
super przepis na ciacho :)
MAR3STA 07.12.2010 19:33
jest wspaniałe, równiez polecam!
Margo1 05.12.2010 20:37
trzeba wypróbować
misia53 04.12.2010 22:34
Kiedy masz już mięsa dosyć i owoców już nie trawisz , skocz na ciasto do Eliży - cappucino smak poprawi!
accee 04.12.2010 22:34
Super Przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak