Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki lodowe z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30%
Żelatyna wieprzowa Prymat
cukier puder
brzoskwinie w puszce
winogrona
galaretka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki lodowe z galaretką

Przygotowac żelatynę i galaretkę. Śmietane ubić z cukrem i dodać zimną zelatyne. Zmiskować. Brzoskwinię i winogron pokroić drobno. Do ozdobnych kubeczków wlac galaretkę i wrzucić owoce(połowę). Wstawic do lodówki. Do kolejnych kubeczków dać ubitą śmietanę- do połowy i wsypac owoce(polowa) i dodać resztę śmietany. Wlożyć o zamrażarki. Najlepiej na noc, a rano będziemy mieć stężała galaretkę i zamrożona śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak