Sposób przygotowania

kaczkę opłukać oprószyć solą i pieprzem natrzeć majerankiem odstawić na noc,1/2 kg.jabłekumyc i pokroić na ćwiartki nadziać nimi kaczkę i zaszyć brzuch,na patelni rozgrzać połowę oliwy i obsmażyć na rumiano,ułożyć w naczyniu żaroodpornym,skropić 1 łyżką oliwy obłożyć resztą oczyszczonych jabłek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.i piec tyle czasu ile waży kaczka(2kg.-2godz.),skrapiając resztą oliwy lub wytapiającym się sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Oj uwielbiam kaczke i gęsi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    poproszę o kawałek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    jak dla mnie rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczny obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    tradycyjna , przepyszna !!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !