Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zacierkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
mały seler 1 sztuka
liście pora
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 5 ziaren
przyprawa do potraw do smaku
koperek lub pietruszka 2 łyżki
cebula 1 sztuka
zacierka 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zacierkowa

Udko, całe warzywa łącznie z czosnkiem i cebulą oraz liściem i zielem zalewamy zalewamy 3 litrami wody, wstępnie doprawiamy pieprzem i jarzynką, gotujemy na małym gazie do miękkości. Wyciągamy wszystko z bulionu i wsypujemy makaron, mięso obieramy z kości, dodajemy do zupy razem z tartą marchewką, pietruszką i selerem, doprawiamy całość do własnego smaku. Przed podaniem posypujemy zieleninom .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 20.04.2012 21:09
Mmmm... smaki dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak