Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wróżkolandia

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dżem wiśniowy 1 słoik
galaretka brzoskwiniowa 1 torebka
cukier 1/2 szklanki
jajko 6 sztuk
cukier waniliowy 1 torebka
proszek do pieczenia 1 łyżecczka
mąka pszenna 1 szklanka
masło 25 dag
słodzone kakao-rozpuszczlne 4 łyżki
Grzesie kakaowe bez czekolady 3 sztuki
dowolne ozdoby
woda 1 szklanka
sok cytrynowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Wróżkolandia

Biszkopt:
Białka ubić dodać cukier i nadal ubijać, następnie delikatnie połączyć z żółtkami, mąką i proszkiem. Po upieczeniu ciasto przekroić na 3 krążki, nasączyć je wodą z sokiem cytrynowym.
Krem:
Masło utrzeć z kakao na puszysty krem, pod koniec ucierania dodać zmielone wafle, ewentualnie dosłodzić.
Krążki ciasta przełożyć kremem i dżemem, posmarować też boki tortu a wierzch zalać galaretką. Udekorować owocami lub gotowymi ozdobami tak aby powstała łąka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 20.01.2012 16:45
przepysznie wygląda
anemon 20.05.2011 20:35
Piękny tort, jak zaczarowany.
Ewa104 27.01.2011 09:14
Przepiękny-Idealny!
alaaa 27.12.2010 19:43
superowy tort
stokrotka 24.12.2010 09:04
PIĘKNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak