Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb na piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
cukier 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
piwo ciemne 340 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb na piwie

Mąkę wymieszać z proszkiem , solą i cukrem. Dodać piwo i delikatnie ubite jajka. Całość wymieszać, zagnieść ciasto. Do wysmarowanej tłuszczem foremki włożyć ciasto i piec w temperaturze 200 stopni godzinę. Po upieczeniu wyjąć z formy. Ostudzić dobrze przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak