Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
pieczarki 15 dag
tłuszcz 3 dag
sól do smaku
natka pietruszki
liście zielonej sałaty
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pieczarkami

Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić wzdłuż , wyjąć, żółtka. pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu i przestudzić. Pieczarki i żółtka przekręcić przez maszynkę z drobnym sitkiem. Dodać sól, pieprz, posiekaną natkę. Jeśli masa jest za sucha można dodać łyżkę śmietanki lub majonezu, ale nie jest to konieczne. Masą napełnić białka, ułożyć jajka na listkach sałaty. Przystroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 30.07.2011 23:10
Fajne
agata1722
agata1722 05.07.2011 13:21
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak