Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerownej kapusty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko kwaśne 1 szt
gruszka 1 szt.
por (biała część) 1 szt
rodzynki 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerownej kapusty

Poszatkować drobno kapustę obrana z zewnętrznych liści, posolić i wycisnąć, zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Pozostawić na sicie do odsączenia i schłodzenia. Do zimnej kapusty dodać sól, cukier, pieprz i sok z cytryny. Następnie należny dodać pokrojonego w cienkie półkrążki pora, opłukane rodzynki i pokrojone w paski owoce. Skropić oliwą i ewentualnie doprawić do smaku. Podać zaraz po przygotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak