Sposób przygotowania

Mąkę, cukier waniliowy, cukier opuder, jajko, tłuszcz mieszamy i zgniatamy cisto. Dzileimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki kakao i mleko. Zagniatamy. Obydwie części ciasta owijamy folią i wkładamy do lodówki na ok.30 min. Po tym czasie wałkujemy ciasto na grubośc 5 mm i wycinamy ciasteczka. Ze środka każdego wycinamy mniejsze i uzupełniamy wzór tak, aby otrzymac dwukolorowe ciasteczka. Wierzch ciasteczek smarujmeny białkiem rozmieszanym z łyżka śmietany. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. i pieczemy 15-20 min. na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wyglądają tak apetycznie, że aż ciężko się powstrzymać
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    masz rację ;) mi też normalnie ślinka cieknie ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja muszę chyba się na nie skusić
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Niezwykle apetyczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    piękne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !