Sposób przygotowania

Ziamniaki i marchewkę obrać i ugotować.
Miękke, jeszcze bardzo ciepłe warzywa pokroić na małe kawałki wymieszać z łyżką masła i przecisnąć przez praskę do ziamniaków. Do przecisniętej masy dodać mąkę i doprawic do smaku solą i pieprzem. Po dokładnym wymieszaniu formować kotleciki. Masa powinna byc na tyle zwarta, że bez problemu można formowac kotlety jezeli jednak nie jest można ewentualnie dodac jedno jajko.

Uformowane kotleciki smażyć na oleju, z obu stron, aż będą rumiane.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !