Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na cienkie paski długości ok. 5 cm. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę, imbir i pieprz.
Wymieszać składniki sosu: , polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odstawić na min. 2 godz. Podawać jako dodatek do dań.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawe czy kapusta pekińska jest z pekinu? ... taka mnie refleksja naszła po przeczytaniu nazwy przepisu :P Ciekawy przepis na sałatkę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agi361

    sałatkę serdecznie polecam:) a pochodzenie tej kapusty faktycznie jest zagadką gdyż hoduje się ją praktycznie wszędzie;p
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Nazwa faktycznie fajna:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !