Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
fasolka szaragowa 1 szklanka
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
bulion 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka w sosie

Łopatkę umyć, pokroić w kostkę,posmarować musztardą i natrzeć przyprawą do mięsa. Dodać posiekaną cebulkę i posiekany czosnek i dokładne wymieszać. Odstawić na 2 godziny.
Na patelnię wsypać mąkę, podgrzać, wlać troszkę oleju i chwilę smażyć. Dodać zamarynowane mięso i smażyć przez jakieś 10 minut. Wlać gorący bulion i wsypać podgotowaną fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki. Dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 09.06.2011 13:59
bardzo smakowicie wyglada
Dorota61 28.01.2011 09:32
mniam!
Edyta38 13.01.2011 11:54
wspaniale:)))))
bami 03.12.2010 20:48
Kurcze, wygląda przepysznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak