Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z indyka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1/2 kg
jajko 1 szt
cebula 1,5 szt
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyzeczka
sól
pieprz
pieczarki 0,5 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z indyka z pieczarkami

Bułkę namaczamy w wodzie. Pół cebuli mielimy w blenderze na papkę.

Do mięsa wbijamy całe jajko, dodajemy odciśniętą z wody bułkę, zmieloną cebulę
i przyprawiamy przyprawą uniwersalną.

Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i jeszcze raz formujemy, żeby panierka dobrze się trzymała.

Smażymy na wolnym ogniu, aż staną się rumiane.

Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Na patelni podsmażamy cebulę, a następnie dodajemy pieczarki, przyprawiamy solą
i pieprzem. Dusimy chwilę pod przykryciem, a następnie smażymy, aż cała woda odparuje.

Kotlety podajemy częściowo przykryte pieczarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 27.01.2013 10:58
Takie mielone robię często dla męża, uwielbia grzybki
smakowita 12.08.2012 21:38
smaczna propozycja !
Katarzyna56 25.05.2012 23:27
smaczne
Elżbieta17 15.03.2012 10:14
rewelacyjny obiad:)
Adamorek 27.11.2011 12:55
super wygladają
Małgosia6 03.11.2011 22:08
uwielbiam
Mati13 04.05.2011 07:33
mm bardzo smaczne!
Edyta38 31.03.2011 07:24
smaczne
Kate131 26.02.2011 07:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak