Sposób przygotowania

Namoczyłam ok 20 suszonych grzybów (kapelusze i nóżki) na 2 minuty, aby z grzybów wyleciał piach. Po tym czasie moczyłam je w nowej wodzie minimum 40 minut. Do ok 2,5 litra rosołu z poprzedniego dnia wkroiłam marchewkę, która się w nim gotowała i wlałam wodę z grzybów. Miękkie grzyby pokroiłam w paski i podsmażyłam na oleju z 1 cebulą i posiekaną zieloną pietruszką. Następnie dodałam je do wywaru i gotowałam ok 40 minut (im dłużej będziemy gotować, tym więcej smaku grzyby oddadzą do zupy). Zupę zabieliłam śmietaną i podałam z makaronem świderki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    nasza wigilijna zupa;) tyle że bez makaronu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    lubi grzybową :-)
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !