Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
pomidor
cebula
kiełbasa
marchewka
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat
smalec
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepło

Poszatkowałam małą główkę kapusty, wrzuciłam do garnka, zalałam wodą do połowy objętości kapusty i osoliłam. Po ok 10 minutach dodałam kiełbasę pokrojoną w kostkę, marchewkę w półkrążki, poszatkowaną cebulę, pietruszkę zieloną, 2 łyżeczki mielonej papryki i gotowałam pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie dodałam 2 pomidory pokrojone w kostkę. Ze smalcu i mąki zrobiłam zasmażkę (na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż była piaskowa) i dodałam do kapusty.

Słuszna sugestia szwagierki Ewy: cebulę i kiełbasę można najpierw podsmażyć. Poprawi to smak, ale zwiększy kaloryczność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 13.07.2011 16:11
smaczna
maryśka 21.06.2011 19:06
pycha
maryśka 21.06.2011 19:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak