Sposób przygotowania

Poszatkowałam małą główkę kapusty, wrzuciłam do garnka, zalałam wodą do połowy objętości kapusty i osoliłam. Po ok 10 minutach dodałam kiełbasę pokrojoną w kostkę, marchewkę w półkrążki, poszatkowaną cebulę, pietruszkę zieloną, 2 łyżeczki mielonej papryki i gotowałam pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie dodałam 2 pomidory pokrojone w kostkę. Ze smalcu i mąki zrobiłam zasmażkę (na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż była piaskowa) i dodałam do kapusty.

Słuszna sugestia szwagierki Ewy: cebulę i kiełbasę można najpierw podsmażyć. Poprawi to smak, ale zwiększy kaloryczność.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !