Sposób przygotowania

Dorsza filetujemy i mielimy w rozdrabniaczu lub maszynce do mielenia. Do zmielonej ryby dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą (aby łatwiej formować klopsiki) i doprawiamy Przyprawą do potraw Kucharek.

Formujemy małe, równe klopsiki i obtaczamy w mące.

Smażymy na rozgrzanym oleju.

Do klopsików podałam frytki i surówkę z kiszonej kapusty.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    mmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam, w sam raz na piątek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    my jadamy ryby kilka razy w tygodniu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !