Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyc w rumie, odstawić na 10 min, osączyć. Orzechy i migdały sparzyć, zdjąć skórkę, posiekać. Figi, daktyle i skórkę pomarańczową drobno pokroić. Wszystkie bakalie obtoczyć w mące. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i bakalie. Ubić pianę z białek z dodatkiem szczypty soli, delikatnie połaczyć z ciastem. Przełożyć do formy wyłożonej pergaminem, wyrównać nożem zamoczonym w łyżce roztopionego masła. Piec godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 st C. Ostudzić ciasto posypując cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !