Sposób przygotowania

Migdały zalać wrzatkiem, obrac ze skórki, nastepnie zetrzeć. Wymieszać z cynamonem i wiśniówką. Ze schłodzonych białek ubić sztywną pianę, dodać do niej 30 dag cukru pudru, wymieszać. Dołożyć do ciasta, delikatnie wymieszać. Rozwałkować ciasto na grubość ok 5 mm, foremką (np w kształcie gwiazdki) wykrawać ciasteczka. Zostawić na noc, by obschły. Blache do pieczenia wyłożyć pergaminem. Zachowując odstepy, ułozyć na niej ciasteczka. Piec 3-5 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 250 st C. Wyjąć, przestudzić, posypać cukrem pudrem. Można ozdobić polewą czekoladową.

Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !