Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z wędzonego łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 250 gram
mascarpone serek 150 gram
Musztarda francuska Prymat 5 łyżeczka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z wędzonego łososia

Na papierze do pieczenia układamy pojedyńcze plastry łososia - tak aby utworzyły prostokont.

wierzch smarujemy serkiem mascarpone ( taki sam jak do Tiramisu) zostawiajac z po centymatrze wolnego miejsca z brzegów.

Na serku rozsmarowywujemy musztarde, i posypujemy pieprzem i solą.

Ostrorznie zwijamy łososia aby utwirzyła nam sie rolada i wkładamy do lodówki na minimum godzine.

Po wyjeciu kroimy w centymetrowe plastry i skrapiamy sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 02.02.2012 16:17
zrobilam pycha
[email protected] 28.01.2012 19:23
ffajne
Zoso 11.01.2012 21:42
sprawdzę jutro ten przepis bo mam wszystkie składniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak