Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane maślaki w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maślaki
woda 1 litr
ocet 0,5 szklanki
sól 5 dkg
cukier 10 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane maślaki w zalewie

Marynata: wodę, sól, przyprawy zagotować. Doprowadzić do wrzenia.
Maślaki obrać i obgotować w wodzie z łyżką octu przez 5 minut. Ułożyć w słoiczkach i zalać marynatą. Zakręcić słoik i odwrócić do góry nogami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

06.09.2013 19:55
O rany jak okropnie wygląda ten słoiczek. Maślaki upchnięte na siłę. Ble. Grzyby w słoiku potrzebują mieć trochę luzu.
MAR3STA 27.01.2013 18:10
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak