Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z zielonym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
seler naciowy 5 gałązek
por 1 sztuka
olej do smażenia
czosnek 2 zabki
ser pleśniowy 100 g
jogurt naturalny 150 g
pesto 2 łyżki
oliwki zielone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z zielonym sosem

Makaron ugotować na półtwardo w tym czasie przygotowac sos.
Pora pokroić w cienkie półplasterki i podsmażyć na odrobinie oleju, dodać czosnek pokrojony w plasterki i selera naciowego posiekanego. Smażyć parę minut, dodać pesto, oliwki pokrojone w plasterki i zielony pieprz marynowany, dokłądnie wymieszać i zalać jogurtem naturalnym, dodać pokroszony ser plesniowy, np lazur. Jak ser się rozpuści to doprawić sos do smaku pieprzem zielonym i suszoną bazylią.
Dodac do sosu ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiami81 02.01.2012 09:02
makaron super
ilka_86 17.12.2011 15:29
lubię go
Jolanta_P-S 25.05.2011 20:52
to mój ulubiony makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak