Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka po żydowsku

5.0
(38)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
pieczarki 1 kg
cebula 5 szt.
ogórki konserwowe 6 szt.
przecier pomidorowy 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
zalewa octowa z ogórków 1/2 szkl.
mąka 5 dag
Sól, pieprz, majeranek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka po żydowsku

Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w 1-cm plastry.Posypujemy solą,pieprzem,majerankiem i obtaczamy w mące.Podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.Cebule kroimy w dość grube piórka.Krótko dusimy z pieczarkami.Ogórki kroimy w małą kostkę.Przygotowujemy sos:zalewę octową z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem pomidorowym i ketchupem.Na mięso wykładamy pieczarki z cebulą i ogórki,zalewamy sosem.Pieczemy pod przykryciem ok.godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ravic 07.01.2024 19:51
Prawdziwa esencja kuchni żydowskiej, za tym przepisem czuć wielowiekową tradycję, każdy wie, że wieprzowina jest kluczowym elementem żydowskiej tradycji xd
Joshua 17.02.2023 18:03
Karkówka po żydowsku:) dobre. Jeszcze brakuje przepisu na golonkę halal i cielęcinę po indyjsku ;)
18.04.2013 08:21
Pani Joanno P - to ja autor poniższego komentarza - prosze wybaczyc anonimowoś Piotr Chmielewski - kłaniam się
Joanna83 15.04.2013 21:53
Nie ma to jak wejść anonimowo i pokazać swą inteligencję :)
15.04.2013 21:03
!!!! ZDJECIE NR 4wybaczcie ludzie - ale oprócz smaków jest jeszcze obraz - zacznijcie do cholery robić dobre zdjęcia - póki co - wygląda to jak g... o po żydowsku a nie karkówka..!!!! wyczucia i smaku ! zacznijcie dbac o estetyke potraw.....cholera!
Henryka2 15.11.2012 21:48
Widzi Pani, p.Joanno, każdy może się pomylić, prawda?
Henryka2 15.11.2012 21:47
No faktycznie, karkówka po żydowsku! Owszem, przepis super, ale nawet dzieci wiedzą,że żydzi wieprzowiny nie jedzą
bami 28.06.2011 09:57
UUUUuuuuU dobre rzeczy się tu dzieją :)
izapozdro 10.03.2011 19:33
aż mi ślinka leci
misia53 06.01.2011 21:36
Przypadł mi do gustu.
aga130982 06.01.2011 13:42
pycha
Małgorzata106 15.12.2010 19:02
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak