Sposób przygotowania

Perśi kurczak aprzygotowywujemy w klasyczny sposób: rozbijamy, maczamy w rozmaconym jajku z przyprawami, obtaczamy w bułce z dodatkiem słodkiej papryki i smazymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia sie z obudwu stron.

Cebule drobno kroimy i podsmazamy do uzyskania złotego koloru nastepnie dodajemy pokrojone pieczarki i smazymy az odparuje wieksza czaesc wody.Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Usmażone kotlety układamy na blasze wyłożonej folia aluminiowa . Na kazda pierś układamy spora porcje farszu pieczarkowego i obficie posypujemy serem żółtym.

Zapiekamy około 20 minut w 170 stopniach.

Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !