Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka smażona(peperoncino)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka zielona 6 sztuk
czosnek 1/2 sztuki
sól do smaku
mięta2 2 listki
ocet winny 2 łyżki
olej do smażenia
bazylia 2 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka smażona(peperoncino)

Na olej kładziemy ząbek czosnku i wkładamy całe papryki, solimy.Smażymy.(Można smażyć w rondlu lub w piekarniku).Gdy są miękkie wyciągamy na półmisek dodajemy trochę oleju, drobniutko kroimy świeży czosnek, posypujemy nim papryki, dajemy listek bazylii i mięty , polewamy odrobiną octu winnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 22.03.2011 07:37
super
Edyta38 26.02.2011 19:55
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak