Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynką i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynki drobiowej 10 dag
jajko 2
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 15 dag
kukurydzy 1 puszka
majonezu 3 łyżki
gęstej śmietany 3 łyżki
ząbek czosnku 1
oliwy 6 łyżek
sól, pieprz do smaku
cytryny ćwiartka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynką i warzywami

Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać. Pieczarki pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę, dorzucić pieczarki, dusić pod przykryciem ok 5 min, wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w paski. Kukurydzę osączyć z zalewy. Wymieszać wszystkie składniki sałatki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, połączyć z majonezem i śmietaną. Sałatke polać sosem, doprawić pieprzem oraz solą, dokłanie wymieszać.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 09.12.2010 12:37
pyszna sałatka polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak