Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka świąteczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cebula biała
jajko
grzyby suszone 4 obgotowane
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka świąteczne

Z mąki ,soli ,wody zagniatamy ciasto .Z cebuli zeszklonej na oleju i posiekanych drobno grzybów i jajka robimy farsz .Doprawiamy do smaku .Ciasto wałkujemy na cienki placek wykrawamy kwadraciki i nakładamy na każdy farsz .Formujemy uszka .Gotujemy w osolonej wrzątku.Podajemy z barszczem czerwonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.07.2013 17:54
pięknie ci wyszły a smaczne napewno
Motorek 22.04.2013 09:43
piękne i na pewno smaczne
Renia1 04.01.2013 13:46
gratuluje wytrwalości w wylepianiu :)
pacpaw 17.10.2012 20:24
jak znalazł na nadchodzące święta
PaniMISIOWA 17.11.2011 12:01
ale cudeńka!
ben-ka 09.08.2011 10:26
uszka są śliczne:)
Mysiunia 27.05.2011 20:51
ile uszek:) super!
MAŁY 30.04.2011 18:20
pysznie
MAŁY 30.04.2011 18:20
pysznie
barbara11561 17.03.2011 09:34
Pyszna zabawa z lepieniem
MAR3STA 22.12.2010 16:26
pyszne
AGNIESZKA144 07.12.2010 06:22
chętnie skorzystam z tego przepisu na święta
edyta44 05.12.2010 14:03
bardzo swiateczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak