Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, umyć, pokroić w poprzek włókien na porcje, zbić tłuczkiem i obtoczyć w mące. Rozgrzać mocno smalec na patelni, zrumienić z obu stron mięso, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć na wolnym ogniu pod przykryciem. Można podlać odrobinę wody, żeby się nie przypaliły. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdej porcji umieścić kawałek masła.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pycha!!
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    coś nowego, warte wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !