Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na mniejsze czesci posypujemy przyprawami i zostawiamy w lodówce na około 1 godzinę

Cebule kroimy w kostke i rumienimy na rozgrzanym oleju dodajemy przeciśniety przez praske czosek i jeszcze chwile smazymy. Nastepnie wlewamy ketchup i cole. Gotujemy około 10 minut aby odrobine odparował, co jakis czas mieszajac.

Żeberka układamy na wyłożonej folia aliminowa blasze i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z obu stron po około 15 minut.

Do sosu dodajemy papryke ostra i wkładamy podpieczone zeberka. Gotujemy do miekkosci około 1 godziny.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    tak, robiłam podobne żeberka, nie lubie coli, ale w tym przypadku nawet niezła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    ciekawe :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe żeberka
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    colę lubię wię takieżeberka mniami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    robilam podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    A to bardzo ciekawy pomysł!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    A to bardzo ciekawy pomysł!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !