Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z suszonymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 1
śliwki suszone 40 dag
rodzynki 10 dag
cukier 1 łyżka
masło do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z suszonymi śliwkami

Śliwki z rodzynkami zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc.Następnego dnia gotujemy w wodzie z namaczania i odcedzamy na druszlaku.Posypujemy cukrem i rozcieramy na gładka masę. Z maki ,jajka i 2 szklanek wody wyrabiamy ciasto.Wałkujemy cienko na oprószonej maka stolnicy i wycinamy szklanka kółka. Na każdym kładziemy porcje farszu i sklejamy dokładnie.Gotujemy w osolonej wodzie i gotujemy do momentu wypłynięcia na jej powierzchnie .Wyjmujemy i po chwili rumienimy na roztopionym maśle na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.02.2014 07:38
jeszcze takich nie jadłam
smakowita 22.01.2014 14:20
takich jeszcze nie smakowałam
ewaa 27.01.2013 20:27
ciekawe :)
Wacław 19.08.2012 10:10
z suszonymi śliwkami jeszcze nie jadłem
zuzanna_z 31.03.2012 12:27
fajne
kamyk 14.03.2012 09:17
takich jeszcze nie jadłem
anemon 28.11.2011 09:22
Jestem ciekawa jak smakują, chętnie się przekonam.
Justa32 18.07.2011 07:34
uwielbiam pierogi
Anna133 26.05.2011 15:54
ciekawe :)
barbara11561 02.05.2011 15:23
Fantastycznie:)
MAR3STA 22.12.2010 16:25
wyglądają bardzo apetycznie
ben-ka 07.12.2010 09:08
Dla mnie to coś nowego:)
edyta44 05.12.2010 14:03
takich nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak