Sposób przygotowania

Gotujemy wywar z cebuli ,marchewki głowy i ogona karpia.Przecedzamy i dodajemy cukier .karpia dzielimy na dzwonka zalewamy wywarem ,dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.Rybę wyjmujemy usuwamy ości .Wywar gotujemy i przecedzamy ,dodajemy łyżkę żelatyny .Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem ,Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jakbyś dodała rodzynki,to prawie by był karp po żydowsku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie zjadłabym takiego karpika
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    szkoda, ze do wigilii jeszcze duzo czasu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !