Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1.5 kg
marchewki pokrojone 5
cebula 5
cukier 2 łyżki
pieprz ziarna 6
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Gotujemy wywar z cebuli ,marchewki głowy i ogona karpia.Przecedzamy i dodajemy cukier .karpia dzielimy na dzwonka zalewamy wywarem ,dodajemy pieprz i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu.Rybę wyjmujemy usuwamy ości .Wywar gotujemy i przecedzamy ,dodajemy łyżkę żelatyny .Rybę układamy na półmisku i zalewamy wywarem ,Ozdabiamy pietruszką i plasterkami ugotowanej marchwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.07.2013 14:02
Pyszności :)
kate.500 05.03.2013 11:21
szkoda, ze do wigilii jeszcze duzo czasu
Ada-Gaba 30.12.2011 20:45
smaczny !
MAR3STA 22.12.2010 16:26
chętnie zjadłabym takiego karpika
ben-ka 06.12.2010 14:29
Jakbyś dodała rodzynki,to prawie by był karp po żydowsku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak