Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi gryczane ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 2 szklanki
jajko 2 sztuki
woda 3/4 szklanki
szczypiorek 1 pęczek
margaryna 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi gryczane ze szczypiorkiem

Z mąki, wody i jajek zagnieść gęste ciasto, wycisnąć krążki i brzegi posmarować białkiem. Na środek kłaść po łyżeczce posiekanego szczypiorku podsmażonego na tłuszczu, brzegi zacisnąć. Gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie, podawać gorące, polane masłem lub stopioną słoniną i resztą podsmażonego lub świeżego szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.01.2012 11:39
smaczne,mniam
IKrakowianka 04.12.2011 18:47
super
Mirka-Ludomila 21.03.2011 11:25
fajne
RenataZ-et 06.12.2010 10:11
Ciekawy smak
Margo1 03.12.2010 17:51
nie jadłam i nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak