Sposób przygotowania

Karpia kroimy na dzwonka .Kropimy sokiem z cytryny .Jajka rozmącamy w głębokim talerzu doprawiamy solą i pieprzem.Mąkę i bułkę wsypujemy do dwóch osobnych talerzy.Dzwonka karpia panierujemy najpierw w mące ,jajkach ,a następnie w bułce tartej.Smażymy na rumiano Usmażonego karpia układamy na półmisku, a na każdy kawałek kładziemy kawałek masła .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    najlepiej smakuje w wigilie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Oj ja karpia lubię nie tylko w Wigilię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    to prawda - karp smakuje nie tylko w Wigilię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    właśnie im częściej tym smaczniejszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !