Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo-grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 gram
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo-grzybowy

Garść grzybów zalać wrzątkiem. Gotować przez 30 minut i odstawić na kolejne 30 minut. Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę. W garnku podsmażyć na 2 łyżkach oleju pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i mięso. W chwili gdy się przyrumieni dodać grzyby. Przyprawić do smaku. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/4-1/3 szklanki wody. Wlać do gotującej się potrawy. Gotować na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.06.2013 14:23
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak