Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek bananowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 200 g
cukier 150 g
pół kostki masła
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
pół szklanki maślanki
łyżeczka cynamonu
pół łyżeczki soli
bakalie
tabliczka gorzkiej czekolady
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
banan 4 szt.
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 2 szt.
rum trochę

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek bananowy

Suche składniki zmieszałam w miseczce razem z połamaną czekoladą. Rodzynki i morele zalałam rumem, doprowadziłam do wrzenia, ostudziłam i odsączyłam,
Miękkie masło zmiksowałam z cukrem-pudrem, dodałam po jednym jajku i miksując, rozgniecione banany, maślankę i bakalie. Dodałam stopniowo suche składniki z miseczki, ostrożnie mieszając. Włożyłam do natłuszczonej keksówki i piekłam około godziny w 180 C, do suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 12.07.2013 08:46
chętnie bym spróbowała.
m1monika 21.06.2013 14:41
super!!! :-)
romanrafal
romanrafal 22.11.2012 15:39
pyszny chlebek
smakowita 01.07.2012 21:18
rewelacyjny !
Ada-Gaba 28.04.2012 10:39
coś nowego
pacpaw 09.02.2012 19:34
fajny przepis, musze takiego chlebka skosztować
Joanna108
Joanna108 11.12.2011 13:32
super sprawa !
ziutula
ziutula 19.11.2011 09:10
do konfitury czy twarożku jest akurat...
PaniMISIOWA 22.07.2011 15:37
świetny!
Izabela/bella81 16.04.2011 07:58
ciekawy chlebek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak