Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 łyżek
masło 4 łyżki
jajko 5 szt.
cebula 1 szt.
szczypiorek 1 pęczek
śmietana 1/2 szklanki
ser żółty 10 dag
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
tłuszcz do formy
borowiki 6 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik grzybowy

Z mąki,masła,jednego jajka i szczypty soli zagnieść kruche ciasto,schłodzić w lodówce.Grzyby pokroić na plastry.Cebulę i szczypiorek posiekać.4 jajka rozmącić ze śmietaną,wymieszać ze startym serem,doprawić solą,pieprzem i gałką.Ciasto rozwałkować,wyłożyć nim natłuszczoną formę,ponakłuwać.Ułożyć cebulę,na niej grzyby i zalać masą jajeczną.Posypać szczypiorkiem.Zapiekać 50 minut w 180 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 01.01.2013 13:05
też robię podobny, zawsze wszyscy zajadają ze smakiem :)
Izka192 07.12.2011 15:16
robię coś podobnego tylko dodaję jeszcze kiełbasę.
bami 05.12.2011 13:22
Apetyczny :)
rybka 30.08.2011 18:51
ale bym sobie zjadła
iwona332 20.02.2011 14:52
super
aga130982 06.01.2011 13:43
mniam
Justyna70 18.12.2010 10:04
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak