Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi z orzechowym nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 4
cytryna
natka pietruszki 4gałązki
marynata
oliwa 4łyżki
sok z 2cytryn
pieprz
sól
Farsz:
orzechy włoskie 10dag
cebula
papryka czerwona
oliwa 4łyżki
pieprz
sól
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi z orzechowym nadzieniem

Ryby sprawić,zostawiając głowy bez oczu i ogony.W płytkim naczyniu wymieszać składniki marynaty.Obtoczyć w nich ryby,przykryć i na ok.4godz postawić w chłodne miejsce.Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego,pokroić w cienkie plasterki.Cebulę drobno posiekać,usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie,dodać pokrojoną paprykę i posiekane orzechy.Mieszając,smażyć razem ok.5min. na małym ogniu.Zdjąć z ognia,dodać natkę,wymieszać,doprawić do smaku solą i pieprzem.Zamarynowane ryby napełnić wystudzonym farszem,pospinać wykałaczkami,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Piec ok 40min w temp.180stopniC,d czasu do czasu skrapiając marynatą.Z upieczonych ryb usunąć wykałaczki,przybrać plasterkami cytryny oraz natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak