Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1
rodzynki 1łyżka
marchewki 2
majonez 1/2szkl
jogurt naturalny 4łyżki
sok z cytryny 1łyżka
pieprz
sól
sok z pomarańczy 1łyżka
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty

Kapustę oczyścić,usunąć głąba i poszatkować.Marchewki oskrobać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Jabłka obrać,także zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny,by nie ściemniały.Rozdrobnione warzywa i owoce wrzucić do salaterki,dodać rodzynki,uprażone orzechy i posiekaną cebulę,starannie wszystko wymieszać.Zrobić sos: majonez zmiksować z jogurtem,sokiem z pomarańczy,doprawić solą i pieprzem.Polać sosem składniki w salaterce.Wymieszać,przykryć i na ok.30min wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak