Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 6
grzybów 25 dag
wędzonego boczku 5 dag
smalcu 1 łyżka
cebula 1
sól, pieprz
posiekany szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z grzybami

Grzyby starannie umyć, odciąć najniższe części trzonów i pokroić grzyby razem z kapeluszami w plasterki. Na patelni mocno rozgrzać smalec, włożyć grzyby i smażyć do odparowania soku. Po odparowaniu dodać pokrojony w kostkę boczek i lekko zrumienić. Wlać rozbite jajka, przyprawić do smaku, smażyć aż białka się zetną. Przy podaniu każdą porcję posypać szczypiorkiem posiekanym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 06.02.2013 07:32
mm pychotka;)
Zoso 18.12.2010 16:02
Aż żałuje że nie mam grzybów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak